Нова модерна линейка м. „Мерцедес“ 4х4 беше доставена днес в община Сатовча. Автомобилът е оборудват с модерна апаратура, има и мобилни екстри за диагностициране от разстояние.

Новата придобивка идва в Сатовча благодарение на проект, по който работят съвместно „Спешна помощ“ –Благоевград  с Гърция.

Днес линейката в Сатовча бе посрещната от  кмета на общината Арбен Мименов, общински съветници и кметове, както и от целия персонал на „Спешна помощ“ в Сатовча. Мименов изрази  благодарности към  институцията в Благоевград и на всички,  които  са допринесли новата специализирана ленейка да бъде доставена в Сатовча. Кметът пожела на местните медици да работят още по осърдно за спасяването на всеки човешки живот.

Автопаркът на  „Спешна помощ“ в Сатовча е с остарели линейки, с които не винаги медиците от общината постигат желаните резултати при оказването на медицинска помощ на нуждаещите се  жители.  Те считат, че това е голяма  придобивка, която ще е  в полза за навременното диагностициране и насочване за лечение на  болни и пострадали хора, на които дистанционно ще бъде оказвана квалифицирана диагностика  и  назначения за лечение.

Старши шофьор Асан Гадаахмед пък ще има късмета на върти волана на автомобила.