Инцидент в основното училище в село Калояновец разследва полицията, тече и проверка на  Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Възпитателката Весела Тодорова от училището твърди, че вчера около обед е блъскана и удряна от второкласник и неговия баща в класната стая пред свидетели. Директорът на учебното заведение и бащата отричат. 

Според потърпевшата Весела Тодорова, инцидентът е станал вчера около обяд. Тя е възпитател на сборна група от първи и втори клас и има над 20 години трудов стаж в образованието. Отива да вземе второкласниците от тяхната учителка и колежката и разказва, че малкият Андрей е изключително нервен, защото предния ден тя не го е пуснала да пие вода. По нейните думи е възможно да не е чула детето и наистина в общия хор от гласове, то да е настоявало  за това.

Прибирайки се в класната стая при нея и децата нахлуват бащата и майката на ученика и започват словесни атаки, блъскане, при което тя получава удари от родителите и от второкласника: “Бащата ме удари, започна да ме заплашва, че щял да ме убие, да ме обеси и да ме изгори. След това и ученикът ме удари”.

Свидели на случката стават учениците и хора от персонала на училището.  Весела Тодорова разказва, че сигнал е подаден на тел. 112  и в училището пристига полицай, който е снел показания. Бащата на ученика е подал оплакване до директора на училището, в което Тодорова твърди, че я обвиняват в размахването на нож пред учениците. Жалбата ѝ е била прочетена от директора на учебното заведение Христо Белчев, но той е отказал да ѝ покаже текста. Документът не беше показан и пред журналистите: “Аз не го допуснах да влиза вътре. После ми се извинява за неговата агресия.”

Версията на директора Христо Белчев е съвсем различна. Той е срещнал на коридора плачещия второкласник Андрей, които не е успял да му обясни нищо, но в двора, пред вратата на училището е имало словесен сблъсък между бащата на детето и възпитателката. Белчев категорично отрече в сградата да са влизали външни лица и не е бил свидетел на побой над неговата подчинена, нито е видял тя да удря детето. Нож не е открит у възпитателката.

Бащата на детето Антон Минков съобщи, че не е удрял Весела Тодорова, но не крие ,че е бил афектиран и се е стигнало до размяна на реплики: “Не съм ударил никого. Просто ѝ казах, че няма право да бие детето ми, имахме малък спор с нея, но ще си го разрешим”.

На място рано сутринта днес в училището беше началникът на РУО Татяна Димитрова, която заяви, че нейното ведомство също извършва проверка. В училището в момента тече нормален учебен процес, ще бъдат проведени родителски срещи, за да се успокоят и родителите, и  за да бъдат запознати със случая. Ако следствените органи докажат нередности в училището, ще има предписания за тяхното отстраняване, заяви още Димитрова. Днес предстои тя да се срещне и с възпитателката Весела Тодорова, която във вчерашния ден е  била освободена от работа по нейно желание.