Открита бе изложбата „10 ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ РАЗЛОГ“, която представя 10 знакови за общината обекти

 

Днес пред сградата на НЧ „15 IX 1903-1909“ бе открита изложбата „10 ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ РАЗЛОГ“, която представя 10 знакови за Разлог обекти. Сред тях са обновената болница, новите улици, стадионите в Разлог и село Годлево. Изложбата поставя акцент и на богатото културно наследство и съхранените от поколенията традиции. Събитието бе открито от кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, който с гордост прeдстави обектите на всички присъстващи.

На специална церемония бяха отличени хората, които с таланта, постиженията и своята отдаденост са гордост за града. Наградите бяха в шест категории – култура, образование, икономика, технологии, сигурност и спорт. Специално за кампанията в планинския град, и за да наградят отличените, присъстваха заместник-министърът на младежта и спорта доц. д-р Стоян Андонов, областният управител на Благоевградска област – Бисер Михайлов, народният представител от Разлог – д-р Емил Тончев и председателят на Общински съвет – гр. Разлог – д-р Мария Копанарова.

Отличен в категория „Образование“ бе Иван Влахов, победител в международни конкурси и олимпиади. Иван е възпитаник на 100 годишната разложка гимназия „Братя Петър и Иван Каназиреви“.

В категория „Спорт“ безапелационно бе номиниран волейболният отбор на Разлог, който има над 70-годишна история, а петима от волейболните ни национали са започнали именно от този клуб.

Инж. Иван Найденов, който загърбва предложение за работа в Дубай, за да остане да се развива в своя роден Разлог, бе награден в категория „Технологии“. В сектор „Икономика“ приза получи хотел „Hot Spings Medical & Spa” в село Баня. В категория „Култура“ наградата бе присъдена на Исторически музей – Разлог, който съхранява и предава духа на българското. Хората, които рискуват своя живот, за да спасяват чуждите, а именно служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ получиха приза в категория „Сигурност“. Главен инспектор Костадин Добрев бе персонално награден за своята отдаденост и жертвоготовност.

„Община Разлог вярва, че е изключително важно да представим на хората високото развитие на българските общини, за да дадем стимул на българите да останат в родните си градове и да работят за тях.“ – каза инж. Красимир Герчев в словото си.