Иванка Терзийска

Общинския съветник от БСП в Дупница Георги Пехливански настани в най- хубавия кабинет в сградата на бившото”Зъболечение” уволнената от общината шефка на финансово-счетоводната къща Иванка Терзийска.

Георги Пехливански

Пехливански е шеф на дупнишката кооперация, където се помещаваха стоматолозите в града. В сградата, стопанисвана от Пехливански, кабинетите са най- евтини, предоставят се срещу 70 лв месечен наем. Терзийска отново е шеф на счетоводна къща, но този път лична, не общинска. На работа при нея е и съпругата на шефът на частната болница Ени Лефтеров. Лефтеров поддържа приятелски отношения с актива на БСП, той беше и общински съветник в миналия местен съвет. Тогава, заедно с Терзийска, той нареди и съпругата си на работа в общината. Междувременно районната прокуратура в Дупница образува досъдебно производство за съставяне на документ с невярно съдържание срещу шефката на финансово-счетоводната къща Иванка Терзийска.

Разследващите събират доказателства за евентуално повдигане на обвинение по чл. 201, ал. 2 и чл. 212, ал. 1 от НК за длъжностно присвояване на пари, вещи и ценности, както и за съставяне на документи с невярно съдържание. Припомняме, през август миналата година Районната прокуратура в Дупница съобщи, че започва проверка на финансово-счетоводната дейност на Общинската счетоводна къща в ликвидация в Дупница.

Сесията води зам.- кметът Георгиев, по време на гласуването Емил Гущеров си даде отвод.

Както  „Вяра Нюз” първи информира, председателят на ОбС – Дупница, Емил Гущеров внесе сигнал в прокуратурата срещу Терзийска, след като общинските съветници го заставиха на скандална общинска сесия.

В счетоводната къща беше извършена проверка, а инспекторите бяха буквално ужасени от откритото. Те изнесоха факти за фрапиращи нарушения и странни покупки с общински пари. Инспекторите също настояха пред общинското ръководство срещу Иванка Терзийска да се предприемат необходимите мерки по закон с оглед наказване на виновните лица за евентуално извършени престъпления от общ характер.

С решение на ОбС предприятието в момента е в ликвидация и предстои закриването му.

2 КОМЕНТАРИ

  1. тъпанари доколкото четем тази къща е е вече в миналото а не в ликвидация.
    що се отнася до пехливански той е бизнесмен и си гледа интереса, а не гадните ви мутри

Comments are closed.