Отбележете буквата срещу всеки въпрос и вижте значението на получената комбинация

 

Индикаторът на Майерс-Бригс е създаден по време на Втората световна война. Твърди се, че неговата цел е била да помогне на жените да намерят подходящите професии, за да заместят мъжете, които са заминали на фронта. Днес редица компании продължават да използват индикатора на Майерс-Бригс, когато избират кандидати за свободните си позиции. Bright Side представя кратка версия на този тест, която включва само четири въпроса с по две възможности за отговор. Отбележете буквата срещу всеки и вижте значението на получената комбинация.

  1. Изтощени сте след напрегната, сякаш безкрайна и изпълнена с неприятности седмица. Как ще прекарате почивните дни?

Ще се обадя на приятели, за да ги попитам за плановете им. Чух, че отваря нов клуб / има страхотна нова комедия по кината / има огромни намаления за пейнтбол. Ще се съберем цялата компания и ще отидем заедно. Е

Ще включа режим „Не ме безпокойте“ на телефона си и ще остана да разпускам вкъщи. Ще гледам новите епизоди на любимия ми сериал, ще слушам музика, ще поиграя настолни игри с близък човек, ще си взема дълга вана с книга в ръка. I

  1. Кое от тези описания ви подхожда повече?

Най-важното за мен е това, което се случва тук и сега. Оценявам реалните ситуации и обръщам внимание на детайлите. S

Фактите не са толкова интересни, колкото цялостната картина. Проигравам бъдещите събития в главата си. Разчитам повече на интуицията си, отколкото на конкретни наблюдения. N

  1. Конкурент на настоящия ви работодател се опитва да ви привлече към себе си. Заплатата, която ви предлагат, е доста по-висока, но в момента сте доволни от добрия екип, с който работите. Още повече, знаете, че когато шефът ви се пенсионира, по всяка вероятност ще ви препоръча за негов заместник. Как ще вземете решение?

Ще събера всичката налична информация за конкуретната компания, за ще потърся съвет от завеждащия отдел „Човешки ресурси“ в настоящата компания и ще претегля внимателно плюсовете и минусите. В подобни случаи е важно да се вземат предвид всички аргументи и ситуацията да се оцени трезво. T

Ще се вслушам във вътрешния си глас. Винаги се стремя да следвам сърцето си. F

  1. Остават само две седмици преди сватбата на близки приятели. Как вървят приготовленията?

Преди месец направих фотогалерията, разказваща историята на двойката / избрах саксофониста, който ще изсвири компилация от любимите ни песни от училище / написах стихотворение / избрах си костюма / уговорих грима и прическата. Обичам да съм винаги напълно подготвен/а. J

Защо да се подготвям предварително? Ще се забавлявам и ще се наслаждавам на партито. Ще помогна, с каквото мога, в деня преди сватбата. Ако държа реч, ще импровизирам на място. Най-хубавите неща се случват спонтанно. P

Вижте описанието на вашия личностен тип на следващите страници.

ESTJ – УПРАВИТЕЛ

Практични и последователни, обичате да има ред, планирате и организирате всичко. Но най-вече искате да убеждавате хората в правотата си и да ги накарате възприемат вашия начин на мислене. Вие гледате на живота трезво и преди всичко се доверявате на фактите.

Вие сте отворени за комуникация, обичате да се запознавате с нови хора и да се забавлявате. Никога не забравяйте да се грижите за близките си и умеете да изразявате любовта си.

11% мъже, 6% жени

ENTJ – КОМАНДИР

Животът за вас е изпълнен с борба. Така опознавате себе си и другите. Вие сте смели, обичате да рискувате, лесно се вдъхновявате да започнете нещо ново. В същото време оценявате способностите си, както силните страни, така и слабостите си, доста адекватно.

Винаги сте в крак с времето и сте отворени към нови идеи. Обичате спорта и имате вкус към екстремните преживявания.

3% мъже, 1% жени

ESFJ – УЧИТЕЛ

Разбирате се отлично с хората и често сте душата на компанията. Вие сте внимателни, грижовни и винаги готови да помогнете, дори ако трябва да жертвате личните си интереси за другите.

Същевременно сте много независими в личните си дела и държите да се справяте без външна помощ. Очаквате само емоционална подкрепа от близките си.

17% жени, 8% мъже

ESTP – МАРШАЛ

„Участието е по-важно от победата.“ Не и за вас. Стремете се да постигнете целите си по всякакъв начин, дори ако трябва да използвате физическа сила. Мразите да се чувствате зависими и да правите компромиси. Вие сте с боен дух, много активни и организирани. Можете обективно да оцените дори най-стресиращата ситуация и да реагирате бързо и адекватно.

6% мъже, 3% жени

ENFJ – МЕНТОР

Вие сте емоционални и разговорчиви, с изразителни жестове и мимики. Вие сте много съпричастни към емоциите на другите и можете да забележите дори и най-малката несправедливост. Склонни сте към ревност и недоверчивост в любовните взаимоотношения.

Често сте готови да посрещнете лице в лице предстоящи опасности, преди останалите да ги осъзнаят, поради развитата ви способност да предчувствате събитията.

3% жени, 2% мъже

ENTP – ИЗОБРЕТАТЕЛ

Като генератор на идеи вие винаги се стремите да създадете нещо ново. Лесно се адаптирате към непознати среди и овладявате лесно различни методи на работа.

Мразите традицията и рутината, често сменяте професиите и хобитата си, нерядко се озовавате в ролята на новатор и пионер. Важното за вас е, че не само създавате нови идеи, но умеете да ги предавате на другите и да ги реализирате.

4% мъже, 2% жени

ESFP – ПОЛИТИК

Умеете професионално да определите възможностите, които ви предоставя обкръжението ви, и понякога използвате това умение, за да манипулирате хората. Умеете да впечатлите всички с чара си и да си създадете образ на непосредствен човек.

Пребивавате в настоящия момент и не обичате да губите време. Обичате нещата, които дават бързи резултати, мразите бюрокрацията и формалностите.

10% жени, 7% мъже

ENFP – ШАМПИОН

Вие сте енергични и любознателни, отличавате се с творчески умения. Съчетавате характеристиките на интровертите и екстровертите, поради което общувате с лекота и сте добри слушатели и съветници.

Възприемате живота с цялото му многообразие от възможности. Имате много богато въображение и висок коефициент на интелигентност. Вие сте много хармоничен човек, способен да поддържа равновесие дори в бързо променяща се среда.

10% жени, 6% мъже

INFP – ЛЕЧИТЕЛ

Лирици и мечтатели, за вас на първо място е да бъдете в хармония и съгласие със себе си. Голямата част от мисленето ви протича дълбоко във вас. Независимо от това, често сте в състояние да предвидите събитията и да разбирате добре хората около вас.

Обичате да изглеждате добре при всякакви обстоятелства. Не сте дребнави, умът ви е отворен за нови и нестандартни идеи, но често губите чувство за време и реалност.

5% жени, 4% мъже

ISFP – КОМПОЗИТОР

Можете да намерите радост в простите неща, лесно можете да намерите разнообразие дори в най-рутинните и монотонни задачи. Вие обичате да се чувствате нужни, затова винаги помагате на другите, но никога не се намесвате в зоната им на комфорт. Не обичате конфликти, винаги успявате да намерите начин да развеселите хората около вас.

Вие сте земни, практични, грижовни. Надеждни и верни партньори. Приемате света такъв, какъвто е, никога не се опитвайте да водите и манипулирате.

10% жени, 8% мъже

INTP – АРХИТЕКТ

Като човек на знанието и философ не ви допада прекомерната изразителност. Търсите спокойни емоции и комфорт. Внимателни сте, когато вземате решения, предпочитате да анализирате и намирате връзки между миналото, настоящето и бъдещето.

Вие сте много чувствителни към промените и не ги приемате лесно. Винаги се опитвате да съберете предварително всички факти, мисли и идеи, затова и често сте напрегнати.

5% мъже, 2% жени

INFJ – СЪВЕТНИК

Вие сте съвършени в усещането на хората и техните взаимоотношения. Лесно можете да идентифицирате настроенията и скритите таланти, поради което хората често търсят съвет от вас. От друга страна сте много уязвими, трудно понасяте на агресията или липсата на любов.

Вашата движеща сила е интуиция, насочена не навън, а навътре. Този тип хора никога не спират да учат, тъй като самоусъвършенстването е основен приоритет за тях. Опознавайки себе си, помагате и на другите.

2% жени, 1% мъже

INTJ – ВДЪХНОВИТЕЛ

Имате най-богатия вътрешен свят, откъдето получавате невероятните си идеи. Стремите се към върхови постижения и искате да подобрите всичко и всички.

Въпреки това често изпитвате трудности във взаимоотношенията си с хората. Често се дистанцирате умишлено, за да демонстрирате независимостта си. Умеете да подреждате приоритетите си и имате силна интуиция.

3% мъже, 1% жени

ISFJ – ЗАЩИТНИК

Не понасяте фалшивост и неискреност в отношенията. Разграничавате „непознатите“ и ги държите на разстояние. За хората „във вътрешния кръг“ правите всичко и не искате нищо в замяна.

Вие сте наблюдателни и много внимателни в думите и действията си. Любящи и грижовни, вашата главна цел е да помагате на хората и да ги правите по-щастливи.

19% жени, 8% мъже

ISTP – МАЙСТОР

Майсторът се отличава с техническа нагласа и обича да прави нещата с ръцете си. Не бързате да взимате решения и следвате максимата „три пъти мери, веднъж режи“. Спазвате точно крайните срокове и винаги сте навреме, където трябва. Възприятията ви за нещата, които се случват около вас, са много обективни и конкретни. По природа вие сте общителни, но прекратявате отношенията, когато почувствате неискреност.

9% мъже, 2% жени

ISTJ – ИНСПЕКТОР

Задълбочени, сдържани, отговорни. Вие сте надеждни, но никога не приемате нещата така, както са. Винаги анализирате входящата информация. Не се интересувате от дългосрочното общуване и предпочитате официалната, служебна комуникация. Интересува ви крайният резултат.

Обичате реда до педантичност. Не живееш в мечти – единствената реалност за вас е „тук и сега“.

15% мъже, 7% жени