Високопроходим автомобил ще дари община Кюстендил за нуждите на противопожарната служба в областния град. Стойността на така нужния автомобил е 53 000 лв. и ще бъде на разположение на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Кюстендил. Тази докладна гласуваха на сесията в Кюстендил общинските съветници с 26 гласа “за”.

Служителите на РДПБЗН ще ползват високопроходимия автомобил за извършване на разузнаване, превоз на хора и оборудване до труднодостъпни горски територии. Автомобилът е предоставен на община Кюстендил под формата на дарение от софийско дружество.

На редовната сесия на ОбС-Кюстендил бе гласувано да се предостави на ФК „Велбъжд” за безвъзмездно ползване рекламни съоръжения на територията на града. Идеята е с постъпилите средства от реклама да се подпомогне издръжката на клуба.

Става дума за голяма букмейкърска фирма, която е готова да спонсорира клуба срещу рекламата й на билбордове в Кюстендил. Срокът за ползване на рекламните съоръжения е 5 години.