Кметът на Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета си световния шампион по класическа борба за студенти в щата Гояс, Бразилия, Радослав Василев, който е и треньор на спортен клуб по борба „Миньор”-Перник.  „Горда съм и много щастлива, че толкова значими личности като вас с успехи, които са ги постигнали с труда си, са тук в нашата община, в нашия град“, сподели с възторг кметът.

Шампионът Радослав Василев завоюва приза на финала, в категория до 60 кг, срещу представителя на Япония Киоши Кавагучи.

„Не мога да опиша с думи радостта от победата. Тренирал си цял живот, отиваш и показваш това, което можеш, и за това, което си се готвил. Чисто психически трябва да си подготвен, а това идва с годините, натрупваш опит. Много съм щастлив, че точно в този момент успях да го покажа на хората, които вярват в мен“, разказа Радослав Василев, който беше придружен от Иво Ангелов, световен шампион по борба класически стил.

„Вие сте нашите герои, хората, които правят истинските неща. Примерът за младите, гордостта за нашия град“, заяви кметът.

Иво Ангелов също не скри вълнението си и сподели, че е бил сигурен в Радослав и никога не се е съмнявал за неговите успехи, защото тренира много и дава всичко от себе си в залата.

„Чувството е много хубаво, ние бяхме партньори в националния отбор и сега си оставаме партньори в живота. Много съм щастлив за неговите успехи. Най-важното е, че децата го видяха и няма как на такъв световен шампион да нямат доверие“, посочи Иво Ангелов и подари специален екип на заместник-кмета Денислав Захариев, който е член на Управителния съвет на спортен клуб по борба „Миньор”-Перник. Захариев благодари за приятната изненада и за доверието, което му е гласувано.

Кметът Вяра Церовска беше официално поканена и за 3-тия международен турнир по борба „За купата на Иво Ангелов“, който се провежда под патронажа й и по традиция е посветен на Деня на града. Тази година спортната надпревара ще бъде на 8 ноември.

На срещата в кабинета на кмета присъства и секретарят на общината Радослава Манова.