Подмени се дограмата, изгради се нова спортна площадка, реконструиран е и физкултурният салон

 

С водосвет и благопожелания за здраве и просперитет кметът на община Сандански Кирил Котев официално откри реновираната и обновена сграда на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в град Сандански. В препълнения с учители и ученици двор на обновеното училище и в присъствието на ръководството на община Сандански, Асим Адемов – евродепутат, Георги Георгиев – председател на Общински съвет – Сандански, Църковно настоятелство-град Сандански, Емил Терзийски – директор на ЗПГ „Климент Тимирязев“, и гости се проведе церемонията по официалното откриване на поредния реновиран обект на община Сандански по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

ия и модернизация на ЗПГ „Климент Тимирязев“ модернизираната сграда на красивата и обновена гимназия е с напълно променен естетически облик и посреща своите ученици с материална база, отговаряща на съвременните изисквания на професионалното обучение. По проекта бяха приложени всички енергоспестяващи мерки – полагане на топлоизолация по фасади, тавани и подове, подмяна на дограми, цялостна реконструкция на физкултурния салон и прилежащи към него помещения, изграждане на нова спортна площадка в двора на гимназията, реконструкция на санитарни помещения и изпълнение на други мерки – отоплителна инсталация, мълниезащита, пожароизвестяване, облагородяване на прилежащи пространства и пр.

С реализирането на този проект не само се повишава енергийната ефективност на гимназията, но и се намаляват разходите за енергия и крайното енергийно потребление. Осигуряват се по-добри условия за обучение и работа.

Община Сандански продължава своята усилена работа за създаване на отлични условия за развитие на образователната среда и мотивиране на младото поколение към знания и наука.