Разбира се, че ще има възникващи проблеми и дискомфорт, но жителите отлично разбират защо се налага подмяната на подземната инфраструктура, каза още зам.-кметът

 

Изкопните дейности на ул. „Велико Търново” в Дупница вървят по план и се надявам, че фирмата ще успее да приключи с подмяната на канала няколко дни преди срока, който сме им поставили.

Красимир Георгиев

Принципно, планирано е да бъде до 11 ноември, за да се започне и подмяна на водопровода, но с темповете, с които вървят, мисля, че ще успеят с дни по-рано, ако, разбира се, времето позволява. Това заяви зам.-кметът на община Дупница Красимир Георгиев, който провери как вървят дейностите. “Идеята ни бе да стартираме веднага и с ул. „Георги Икономов” и по “Венелин”, но на практика щяхме да блокираме подстъпите на голяма част от жителите в квартала и буквално да блокираме района, още повече че се подменя и водопровод.

Затова на бившата “Бригадирска”, където ще се наложи затваряне за ден-два на главната улица “Св. Иван Рилски”, ще започнат в края на седмицата изкопните дейности, за да не се окажем в клопка на транспортен хаос”, обясни още Георгиев. “Разбира се, че ще има възникващи проблеми и дискомфорт, но в крайна сметка съм убеден, че жителите отлично разбират какво и защо налага тази подмяна на подземната инфраструктура. Да не забравяме, че след това, по цялото трасе на “Интегриран градски транспорт” ще бъде положен нов асфалт и тротоари”, заключи Георгиев.

1 коментар

  1. Като в жекато ли ще ги подменят и ще ги проверявате.
    Пред половината блокове разкопаха и настилката не е подменена,а и никакви ви няма на проверка-майка ви крадлива и на тебе и на кмета и на фирмата пернишка.

Comments are closed.