Сдружение “Защото можем” в Петрич направи дарение на родилно отделение в местната болница. След направена справка членовете на организацията установили, че на отделението са необходими мултипаралетричен пациентен монитор и настолен пулсоксиметър и открили дарител от града, който на драго сърце предоставил необходимата сума за закупуването им.

Апаратурата е жизненоважна, защото тя следи жизнените показатели на новородените. Техник на фирмата доставчик лично донесе техниката и обучи персонала да работят с нея в бъдеще.

Пулсоксиметърът веднага влезе в употреба и беше поставен на бебе, родено вчера и бе в кувьоз.

Дарението беше прието д-р Цветана Динкова – дългогодишен педиатър и неонатолог, както и част от екипа на отделението. По думите на д-р Динкова в продължение на 38 години чакат такъв вид апаратура, защото тя е изключително важна за лесното следене на жизнените показания на новородените.
Средствата за закупуване на медицинската техника са предоставени от дарител, който е от град Петрич. Той обаче пожела анонимност. Сдружението и екипът на отделението са благодарни за стореното добро от този човек с огромно сърце.