Снимка: btvnovinite.bg

Вредните газове от автомобили в Европа трябва да намалеят с 40%

Да се намалят с 40% вредните емисии от автомобили до 2030 г., решиха евродепутатите. Планът им обаче среща съпротивата на гигантите в автомобилостроенето, които от днес се събират на световния салон в Париж. Именно френската столица е един от най-замърсените градове. Днес в Страсбург категорично паказаха, че досегашните европейски амбиции не са били достатъчни. Европейската комисия предложи миналата година намаляване на вредните емисии до 2030 г. с 30%. Тогава Европейската асоциация на автомобилопроизводителите заяви, че това е невъзможна цел.

Днес евродепутатите настояват за намаляване на вредните емисии с 40% до 2030 г., като поставят и междинна цел – намаляване с 20% до 2025 г. Днес в Страсбург категорично паказаха, че досегашните европейски амбиции не са били достатъчни. Европейската комисия предложи миналата година намаляване на вредните емисии до 2030 г. с 30%. Тогава Европейската асоциация на автомобилопроизводителите заяви, че това е невъзможна цел.

Евродепутатите настояват за намаляване на вредните емисии с 40% до 2030 г., като поставят и междинна цел – намаляване с 20% до 2025 г.