Тримата кюстендилски състезатели с треньора си Ивайло Илиев

Състезателят от ТК “ОСОГОВО – ЕЛИТ” постигна пет убедителни победи, 6 купи и златни медали и 3 сребърни грабна за годината

Поредното си отлично представяне направи младият кюстендилски тенисист Виктор Атанасов в последния турнир за годината при момчета и момичета до 10 г. Състезанието се проведе на закритите кортове на ТК “Малееви“, а в него взеха участие 30 момчета и 18 момичета от цялата страна – клубове от София, Плевен, Бургас, Стара Загора, Смолян и Габрово, а състезателят от ТК “ОСОГОВО – ЕЛИТ” се окичи с поредното си златно отличие.

Виктор /вляво/ с поредния си златен медал

В петте си изиграни срещи до финала Виктор Атанасов успя да покаже страхотен тенис, великолепни технически отигравания и се наложи убедително над своите съперници. На полуфинала се изправи срещу миналогодишния победител в турнира Борис Бонев от ТК “Малееви“, който обаче трябваше да преглътне тежко поражение от кюстендилското момче с 4:0. На финала Виктор също бе категоричен и се наложи над Константин Дойчинов ТК “Левски“ с 4:1.

“Така сезонът беше успешно закрит от Виктор. За тази година той вдигна 6 купи и се окичи с 6 златни и 3 сребърни отличия. Като се вземе предвид и фактът, че участва с деца, по-големи от него, представянето му още повече натежава”, сподели неговият наставник Ивайло Илиев.

В турнира в столицата взеха участие и две състезателки на кюстендилския клуб – Надежда Янчева и Алена Николова. При много тежък жребий Алена успя да се нареди на 10-о място. Още в самото начало й се наложи да играе срещу втората в България Валерия Гърневска, която впоследствие стана и първа на турнира.