Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо съобщи в туитър, че се е срещнал със севернокорейския лидер Ким Чен-ун при посещението си днес в Пхенян, чиято цел бе да се преодолее застоят в ядрените преговори между двете страни, предаде „Ройтерс”.

Американски представител заяви, че днешното посещение на държавния секретар Майк Помпейо в Северна Корея е било “по-добро от последния път”, но са нужни по-нататъшни усилия.

Анонимният служител, който е бил член на делегацията на Помпейо, заяви, че известен напредък е бил постигнат по време на четвъртата визита на Помпейо в Северна Корея, която включваше среща с лидера Ким Чен-ун, но добави: “Това ще бъде дългосрочно усилие”.

Малко след като пристигна в Сеул след визитата в Северна Корея, Помпейо качи в туитър снимка, на която са двамата с Ким, и написа: “Имах добро пътуване до Пхенян за среща с председателя Ким. Ние продължаваме да реализираме напредък по споразуменията, постигнати на срещата на върха в Сингапур. Благодаря за гостоприемството, оказано на мен и моя екип от Държавния департамент”.