Бойко Борисов

Който си гледа работата, си е на мястото. Не съм позволил чистки в МВР, за да запазим професионалния състав. Независимо от много ясното разделение между властите ние сме длъжни да работим заедно, докато вкараме в съда дадено дело. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Националното съвещание на ръководството на МВР, предаде репортер на Novini.bg.

Борисов напомни, че сигурността на хората е много важна. „Не мога да си обясня защо и днес говорим, че има места, в които полицейското присъствие е малко. 68% сме усвоили от парите, които Европа даде за границата. 160 млн. лева повече за заплати. Всеки един директор си знае населените места – колко патрула има и колко полицаи, и не можете да ме убедите, че не може да се направи график, за да се чуе гласът на хората. Сега и камери се купуват. Стотици килограми хероин задържаме“. „Не може да се напие един и полицаят да казва – не говорете с медиите. Не може да мрат хора по улиците“, възмути се той.

Борисов не си обяснява как е било допуснато тонове фалшив алкохол да попадне в малките магазинчета въпреки акциите на митниците и Икономическа полиция. Той отново предупреди, че който не си върши работата, ще си отиде.

„Убеден съм, че тежкото престъпление в Русе ще бъде разкрито. Най-добрите криминалисти сме изпратили там. Искам Института по криминалистика да го направим това, което гледате по филмите. Осигурили сме финансов ресурс, ще купим модерно оборудване, за да може да се работи по-бързо и по-добре“, заяви Борисов. „Всички искат да има по-добър ред и спокойствие“, добави премиерът.