Благоевград бе домакин на Национална индивидуална купа на България “Виктори” в традиционен шахматен турнир за подрастващи. Спортното събитие се проведе в рамките на два дни и премина при голям интерес от страна на спортисти и техните треньори. 51 души взеха активно участие в турнира, който бе и първият проведен след легитимирането на Българската федерация по шахмат. От няколко дни федерацията по шах е член на Министерството на младежта и спорта.
По време на шахматната надпревара показаха отлични умения и качества. Първо място спечели Лазар Насар от шахматен клуб „Михаил Тал” от Червен бряг. На второ място бе класиран Димо Терзиев, който пристигна от Петрич, а кпата за трето място взе Владислав Илиев, който също е от Червен бряг.
Най-добре представилият се от домакините – шахматен клуб  „Виктори”, е Илиян Манов, който бе награден със сребърен медал до 14 години и получи четвърто място в генералното класиране. Шахматистите се съревноваваха в блиц и ускорен шах. И в двата турнира играха по швейцарска система съответно в 9 и 7 кръга. Всички участници получиха грамоти и медали.