Безплатен семинар на тема „Изграждане на ефективно онлайн присъствие“ е организиран от Google и SoftUni Digital в Югозападния университет „Неофит Рилски“ на 17 октомври 2018 г. (сряда). Събитието ще се състои от 10,30 часа в зала 114 на Учебен корпус №1. Инициативата е част от проекта на Google „Дигитален гараж“. Обучението е фокусирано върху възможностите, които дигиталният свят предоставя. По време на семинара ще се разгледат следните теми: „Защо е важно нашият бизнес да има онлайн присъствие?“, „5 стъпки за ефективно онлайн присъствие“, „Потребителска пътека – най-добри практики за създаване на уебсайт“,
„Онлайн реклама – уебанализ“. Студенти, преподаватели и гости ще научат повече за ефективното изграждане на онлайн присъствие от професионалистите в тази сфера – Даниел Христов и Слав Славов. Даниел Христов има повече от 7 години мениджърски и организационен опит в сферата на стратегическия и дигиталния маркетинг. Работил е като директор на една от големите български печатници и e председател на инициативния комитет, спечелил на град Пловдив домакинството на Световното първенство по гребане. Възпитаник на СофтУни и понастоящем Trainer към платформата „Дигитален Гараж“ на Google заради личната удовлетвореност от това да помага на хора, които са готови да си помогнат сами. В свободното си време се бори с вятърни мелници.

Слав е човек със страст към предизвикателствата. Работи като консултант за дигитален маркетинг по проекта Google „Дигитален Гараж“. В IT сферата е от над 5 години. Бил е двукратен национален и един път международен шампион по програмиране. След това се пренасочва към бизнес частта на IT проектите. В последните 3 години работи по проекти в Америка, Европа и едни от най-големите бизнеси в България. Семинарът се организира със съдействието на Центъра за кариерно развитие към Югозападния университет „Неофит Рилски“.