С доброволческа акция и помощ от страна на фондация “Хабитат България” започна подобряване на района около градинката “Васил Левски” в Дупница. С доброволен труд се включиха служители от общинската администрация, членове на “Патриоти Дупница” и граждани.

Възстановени бяха дървените пейки и боядисани, същото бе направено и с детските съоръжения, които бяха напълно възстановени, монтирана и ударопоглъщаща настилка, както и боя за оградата на детската ясла “Пролет”. Всички материали бяха осигурени от фондацията, а доброволческият труд – изцяло от дупничани. Целта на кампанията е да покаже, че пътят към устойчивите градове и достойният живот за всеки минава не само през държавни и общински политики, но и през личната отговорност и действия на хората.
“Подобни инициативи са много приятни, защото са изцяло в подкрепа за хората и подобряват жизнената среда. Сега детският кът на градинката “Левски” ще бъде много приятно местенце за най-малките. Община Дупница имаме намерение да продължим с подобренията там. И изказвам благодарност на всички, които отделиха няколко часа от времето си, за една добра кауза”, коментира зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев.