Длъжни сме да осигурим най-хубавите условия за тези прекрасни дечица, каза кметът на дупнишкото село Кирил Огненски

 

С минитържество за “Добре дошли!” бе открита новата учебна година за най-новата група в детската градина в село Бистрица. Гости на събитието бяха кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, Таня Петрова – директор на дирекция “Хуманитарни дейности”, Кирил Огненски – кмет на селото, и много родители.

По стар български обичай всички бяха посрещнати с питка и мед, след което малчуганите зарадваха гостите със стихчета и песнички.

Тържеството бе по повод увеличаване на групите в детската забавачка, които тази година са вече 80. “Признавам си, че за мен, а убеден съм и за всеки един кмет, това са най-прекрасните и истински събития, които ме изпълват с положителни емоции.

Ние сме длъжни да осигурим най-хубавите условия за тези прекрасни дечица, а възпитателите съм убеден, че дават най-доброто от себе си, за да ги научат. Не е тайна, че детската градина тук е не само една от най-хубавите в общината, но и на уникално място със заобикалящата я природа. Не мога да не поздравя родителите за инициативите при облагородяване на детската градина и на кмета на селото Кирил Огненски, който всекидневно бе в общината, докато не докара нещата докрай и сега да има нови помещения, обзавеждане и оборудване. Обгрижвайте ги, възпитавайте ги тези ангелчета, защото те са бъдещето на селото и на нашата община, а има ли проблеми – ние сме насреща”, каза инж. Чимев.

Той подари на детското заведение икона на св. Иван Рилски на директорката Елеонора Божилова, както и други дарове за нуждите на малчуганите. Родителите и персоналът пък бяха подготвили благодарствено писмо на инж. Чимев. “Човек трябва да бъде достоен и да признава грешките си. Затова сега пред всички вас използвам възможността да се извиня на г-н Чимев. Преди 2 години имаше слухове, че ще се закрива детската ни градина, и тогава буквално нахълтах в кабинета му, защото това си е нашата детска градина. Не само че ми каза, че това са някакви лъжи, но ми и каза да мисля за подобряване на базата и условията за децата. Не крия, че не му повярвах и много от вас знаят, че е така. Обаче започнахме работа – ремонт на помещения, ново обзавеждане за децата, оборудване на стаите, нови детски съоръжения и сега не го крия – горд съм, че сме тук, с още повече дечица и не само че не ни затваря никой, а напротив – ставаме по-голяма детска градина, която догодина очаквам да набъбне с още една група. Извинявам се, че не ви повярвах, г-н Чимев”, бе емоционалното изказване на Огненски, който не криеше радостта си, а някои от родителите и персоналът не скриха сълзите си от думите му.