Спират водата на 19 октомври от 9 до 22 ч в с. Джерман, ул. „Св. Иван Рилски”, ул. „Родопи” и прилежащите й преки заради ремонти

Сменят ВиК тръби с чисто нови на дупнишката улица „Венелин”. Голямото копаене и ремонтни дейности продължават с пълна пара.

Големите ВиК разкопки на улица „Венелин”

Първите тръби, които бяха сменени, са при кръстовището в района на Чепкалото. Собственичката на ъглова къща при кръстовището леля Милка почти на крак и под лупа наблюдаваше смяната на тръбите. Тя си спомни, че тръбите са слагани някъде между 68-а-70-а година през миналия век. „И след близо петдесет години видях и смяната им”, каза Милка. Жената е доволна от работата на служителите на ВиК, които са действали много бързо според наблюденията й.

ВиК служители смениха тръбите на ул. ”Венелин”.

Същевременно стана ясно, че на 19 октомври от 09 до 22,00 ч. поради извършване на ремонтни дейности на кръстовището на ул. “Св. Иван Рилски” и ул. “Георги Икономов” (бивша ул. „Бригадирска”) ще бъде спряно водоподаването в с. Джерман, ул. „Св. Иван Рилски”, ул. „Родопи” и прилежащите й преки. Бившата ул. „Бригадирска” ще бъде изцяло с подменен водопровод и канал, след което преасфалтирана и с изградени тротоари.

Старите, ръждясали кранове и тръби бяха свалени.

Движението по ул. „Св. Иван Рилски” ще бъде затворено до приключване на ремонтните дейности утре. Дотогава водачите на МПС да използват обходните маршрути. “Ще се опитаме за един ден да приключим с връзката и да възстановим преминаването по ул. „Св. Иван Рилски”, затова ще се работи и много до късно. “Георги Икономов” ще бъде затворена, докато не бъде изцяло изградена”, заяви управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев.