Министър-председателят Бойко Борисов посети Центъра по операциите на полицията в Дубай. Ръководителите на полицията презентираха автомобилите и техниката, с която разполага центърът.

В Центъра по операциите на полицията премиерът Борисов се запозна с автомобилите, техниката и ресурсите, с които разполагат в Дубай. От там се координира дейността на 28 хиляди камери в целия град. В центъра постоянно дежурят 80 полицейски служители. Ръководителят на полицията генерал-майор Абдула Халифа Ал-Мери презентира възможностите и придобивките на органите по сигурността в Дубай, а министър-председателят Борисов акцентира върху мерките, които страната ни е взела по сигурността на границите – с техника и жива охрана. Той посочи, че само преди дни бяха осигурени 341 нови полицейски джипа за нуждите на българската гранична полиция и допълни, че страната ни планира цялостна модернизация на Института по криминалистика.

Припомняме, че продължава официалната визита на премиера Бойко Борисов в Обединените арабски емирства. В Дубай министър-председателят ще разговаря с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум. След разговорите в Абу Даби следват тези в Дубай, където живеят и работят почти 7000 български граждани.