Атанас Мечев-Гаргата

От Спецпрокуратурата поискаха постоянен арест за двама от 7-членната група на Атанас Мечев-Гаргата от Разлог за разпространение на наркотици, съобщиха от Специализираната прокуратура. Хората от групата на Мечев са обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Благоевград, Банско и Разлог. От специализираното държавно обвинение изясниха, че не са арестували Мечев, защото той има здравословни проблеми и е настанен в болница. На четирима от обвинените за участие в групата са наложени по-леки мерки за неотклонение – парични гаранции.

Участниците в групата бяха задържани на 20 октомври 2018 г. късно вечерта при операция на ГДБОП и Спецпрокуратурата. Разследващите са действали и в София, освен в трите града.

Припомняме, на 21 октомври в Добринище седмината бяха задържани при акция на ГДБОП в София, Банско и Разлог. Първоначално се смяташе, че сред тях е и Гаргата, който преди месеци беше задържан за изнасилване и хулиганство на пътя след скандал в София. Очакванията бяха, че той ще бъде обвинен като лидер на група за наркоразпространение.