Здравчо Тодоров

Инж. Здравчо Тодоров: С 20% повече са проверките в сравнение с 2017 г., имаме по-малко нарушения заради извършената превантивна дейност

 

Служители на Регионална дирекция по горите-Кюстендил са установили 229 нарушения през изминалата година. Това съобщи инж. Здравчо Тодоров, директор на ведомството. От началото на 2018 година горските инспектори и служителите са съставили 146 акта за установени административни нарушения. Най-многобройни са нарушенията по Закона за горите – 225, от които 100 са установени при добива на дървесина, следвани от тези при транспорта, разпореждането и други.

По Закона за лова и опазването на дивеча са констатирани 4 нарушения. Издадени са общо 141 наказателни постановления, като наложените глоби възлизат на 21 990 лева, имуществените санкции възлизат на 1400 лева.

„През 2018 година служителите на дирекцията, в изпълнение на задълженията си по контрола и опазването на горските територии, са извършили общо 7830 проверки, което е в пъти повече от предходната година. Работим съвместно със собственици на гори, с бизнеса, затова нямаме по-груби нарушения”, каза Здравчо Тодоров.

Проверявани са обекти за складиране и преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, ловци, риболовци и други физически лица. В резултат на проверките са задържани 288 пространствени куб. м дърва за огрев, както и две моторни превозни средства.

 

 

1 коментар

 1. Алоо Тодоров, как така сте установили 229 нарушения, а пък сте съставили 146 акта? Какво става с другите 83 нарушители/бракониери, те как се измъкнаха?
  Възможни отговори:
  – има ги в списъка на платилите такса спокойствие
  – няма ги в горния списък, но са платили са по един от трите способа – в брой, кеш или на ръка
  – оказало се е, че на са нарушения на закона, тоест 83 случая на некомпетентност, или 36% от случаите за годината
  Уникална горска дирекция, уникален директор!

Comments are closed.