Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов поздрави лично по традиция всички, работещи в АГ отделението на МБАЛ “Иван Скендеров”-Гоце Делчев, с Деня на родилната помощ.

Той подари червена роза на всички жени в отделението, както и парична сума, която да бъде използвана според нуждите. Кметът Москов заедно със заместник-кмета Саид Иброш и народния представител Богдан Боцев присъстваха на традиционния ритуал по измиване ръцете на лекарите и акушерките в отделението.

Тази година родилката, която имаше честта да полее ръцете на лекарите и акушерките, бе дъщерята на известната и обичана народна певица Николина Чакърдъкова – Мария Чакърдъкова-Бакалова. Младата жена само преди броени дни роди своя син в гоцеделчевската болница и отправи топли благодарности и сърдечни пожелания към целия екип на АГ отделението. “На всички млади жени, на които им предстои да станат майки и да родят своето дете, препоръчвам да го направят тук, в нашата болница в Гоце Делчев. Имаме прекрасни лекари и акушерки, много добри условия и от нашата болница по-хубаво място няма”, категорична бе младата майка Мария.

На свой ред щастливата баба Николина Чакърдъкова също изказа своята благодарност към прекрасния и всеотдаен екип на АГ отделението, към техния висок професионализъм и човешко отношение. “Ходила съм на толкова много места в страната и съм видяла в какво състояние са болниците – празни, няма лекари, мизерия, няма апаратура. Тук дължим огромна благодарност на ръководството на общината, че направи всичко възможно да запази болницата и да привлече млади лекари, както и на всички, работещи в различните отделения, които наистина дават всичко от себе си за нашето здраве”, призна развълнуваната Николина Чакърдъкова.

АГ отделението на гоцеделчевската болница е сред най-натоварените в областта. В Деня на родилната помощ отделението за новородени бе пълно с 15 бебета, а рано сутринта се роди още едно момиченце.