• Кметът Методи Чимев: За приемане на работата се изисква накрая и подпис от домоуправителя на всяка сграда

Официално бе даден стартът за въвеждането на енергоспестяващи мерки в 7 жилищни сгради на Дупница. Водосвет за късмет и успех при начинанието бе отслужен от отец Георги Паликарски на ул. „Иван Вазов” 59. Финансирането в размер на почти 2,5 млн. лева е по Оперативна програма “Региони в растеж”, осигурени от община Дупница.

На водосвета присъстваха кметът на Дупница инж. Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, изпълнителите на проекта, строителен надзор и жители на блока и квартала. “Надявам се изпълнителите не само да приключат в срок, но и да изпълнят заданието качествено. Ще се следи работата им, за което разчитаме и на живеещите, които по всяко време при възникнали казуси могат да се обръщат към екипа по проекта. За приемане на работата се изисква накрая и подпис от домоуправителя на всяка сграда, т.е. докато живеещите не кажат, че са доволни. Въвеждането на тези мерки е голяма помощ за десетките семейства. Ефектът от санираните по Националната програма жилищни сгради в Дупница е осезаем, така че още 174 домакинства ще усетят разликата с положителен знак”, каза инж. Чимев. Той заедно с домоуправителя на блока Михаил Попов плиснаха менчето за успех на ремонтните дейности.

Другите жилищни сгради, в които ще бъдат въведени енергоспестяващи мерки, се намират на ул. “Трети гвардейски полк” 12 и 14, ул. “Велико Търново” 1, ул. “Св. Иван Рилски” 72, бл. 90 в жк “Бистрица” и бл. 4 в жк “Развесена върба”. С тях общият брой на санираните блокове ще стане 30, тъй като по Националната програма бяха ремонтирани всички 23 жилищни сгради, които подадоха документи, а общият брой на домакинствата бе над 1000.