• Абитуриентката на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ може да стане студент след отлично защитен реферат за Димитър Бисеров-Околията

 

Дупничанката Михаела Иванова си завоюва място на студентската скамейка, след като стана първа на Националния ученически конкурс „Пространство и време“, проведен за трета поредна година от Академията за лидери при Историческия факултет на Великотърновския университ „Св. св. Кирил и Методий“ и Ателие „История и памет“. Абитуриентката на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница може да се запише за студент в избрана от нея специалност в университета.

„Конкурсът провокира интереса на младите хора към родната история и дава възможност за тяхната творческа изява. Михаела Иванова, ученичка от 12-и клас в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница, участва в конкурса с реферат на тема „Човекът, с когото се гордее моят род“, представяйки изследване за Димитър Бисеров-Околията. След предварителната селекция на конкурсните материали от преподаватели от Историческия факултет отличените участници бяха поканени на публична защита на 1 март 2019 г. във Великотърновския университет. Михаела Иванова бе отличена с оценка отличен 6,00. Удостоена бе със специална грамота на Историческия факултет и възможността да стане студент в избрана от нея специалност във ВТУ.

Подробности в печатното издание