Близо 200 деца от Банско и 60 от Добринище са избрали религията за допълнителен предмет в училище. Техен преподавател е Марияна Думанова, а Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим с радост прие поканата да благослови децата и да им пожелае успех, много здраве и желание за нови знания.
Иконом Георги Касапинов, който е инициатор на идеята това учение да е широко разпространено и развивано в Банско, се помоли заедно с митрополит Серафим и останалите висши духовници Бог да отвори умовете на учениците, за да възприемат силата на Неговия свят закон и чрез вярата с успех да изучават добрите и полезни науки.
„Мили деца, почитайте, уважавайте и обичайте вашите учители, защото те ви дават най-ценното в живота – знанието. А на вас, скъпи учители, Господ Исус Христос да ви дарява мъдрост и търпение и нека светлината на любовта да огрява сърцата на вас и на всички ученици, за да имаме безсмъртна надежда и по-голям успех в утрешните дни”.
Всички получиха благословия и Евангелие в преразказ за деца – учебник, който да бъде превърнат в настолна книга и да ги води мъдро по пътя им.