• Мариана Атертон, провъзгласена за най-красивата омъжена бургазлийка, дефилира в българска народна носия

 

Красота, стил и талант вплете в себе си десетото юбилейно издание на конкурса “Мисис Планет”, който се проведе в Банско.
Най-красивите омъжени дами на планетата дефилираха на сцената на Посетителски информационен център-Банско и впечатлиха публиката с различните си визии и умения.
Финалът премина в три тура, а темата на тазгодишното издание бе “Екопланет – да запазим земята чиста за нашите деца”. Тематични бяха и костюмите на претендентките в началото на конкурса, силно повлияни от природните красоти на планетата.

Единайсетте участнички от Беларус, Северна Македония, Казахстан, Монтенегро, Малайзия, Южна Африка, Крим, Украйна, Индия, Северна Африка и България бяха поздравени от малките танцьори на “Силвана денс” и прекрасните певици от трио “Пиринка”, акомпанирани от гайдаря Лазар.
В първата част красавиците представиха държавите, от които идват, чрез традиционни костюми. Ослепителната Мариана Атертон, провъзгласена за най-красивата омъжена бургазлийка, бе в българска народна носия.


Рундът на талантите показа танцувалните, певчески и художествени умения на дамите, които не пестиха сили и енергия, за да впечатлят журито.
На финала участничките се появиха с вечерни тоалети на топ дизайнери от своите държави, а краят бе отбелязан със страхотен коктейл, на който трио “Пиринка” поздрави победителките с традиционни фолклорни изпълнения.