Кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов забрани ползването на питейна вода за дейности, които не са свързани с питейно-битовото й предназначение. Заповедта е във връзка с настъпилото засушаване и намаляване дебита на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване.

В Долна баня вече е забранено с питейна вода да се осъществява напояване, поливане на тревни и зелени площи, цветни и овощни градини, пълнене на басейни, миене на улици, моторни превозни средства, балкони и дворове на граждани, пране на килими, пътеки и дамаски.

Собствениците на имоти следва да зазимят всички чешми в дворовете си през периода на време с отрицателни температури и да не се допуска оставянето на отворени чешми с цел незамръзване.

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани съгласно разпоредбите на Наредба №1 за обществения ред в община Долна баня. Подобна заповед е издал и кметът на община Костенец Йордан Ангелов.

 

1 коментар

  1. То в Долна баня улици не се мият от време оно…..А зимата напояване, поливане на зелени и цветни площи е една голяма простотия…..Кой нормален ще полива зимата трева, цветя или картофи и домати…..Да вземе общината и ВиК като има авария да не допускат тя да продължава повече от една седмица, а понякога и месец, за да няма течове….Като е написано басейни, това означава ли, че кметския басейн в хотела на снаха му няма да се пълни и със студена вода?!?!?!? Но те децата трябва да работят, да не работят ли?!?!?!?

Comments are closed.