РС – Дупница определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”  по отношение на Любен Д. / на 38 години, осъждан /.  Той е привлечен като обвиняем за кражба от хранителен магазин, извършена в условията на опасен рецидив – престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“  от  две до десет години.

Престъплението е извършено на 22.03.2020 г., около 02,00 ч. на ул. „Отец Полихроний” в Дупница. От хранителен магазин са отнети 300 лв., хранителни продукти и кутии цигари.

От справката за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан многократно, като повечето престъпления са престъпления против собствеността. Освен кражби, същият е извършил грабеж и измама, в условията на опасен рецидив. Любен Д. е изтърпял последната си присъда и е излязъл от затвора на 05.12.2019 г. По отношение на обвиняемия са налице, както опасност да се укрие, така и да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съдия Светла Пейчева.

Определението се изпълнява незабавно, то подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3 – дневен срок, считано от днес.

Мярката за неотклонение бе гледана чрез Скайп конферентна връзка с обвиняемия от следствения арест.