Помага и това, че Канада, подобно на още около 50 държави, премина към банкноти от полимери, което улеснява прането им

Подобно на много канадски фирми напоследък, и Pizza Gigi започна за пере пари пред очите на властите, информира ДПА.

На всичко отгоре популярният ресторант в модерния квартал Харбърд вилидж в Торонто пуска в интернет видеа как прави това.

Операцията е изключително проста – няма нужда от съмнителни данъчни убежища или фиктивни компании. Всичко, което е нужно мръсните пари да станат чисти, е пластмасова кофа, вода и малко антибактериален препарат за миене на чинии – и, хоп! вече имате напълно чисти банкноти без бактерии и най-важното без смъртоносния коронавирус. Помага и това, че Канада, подобно на още около 50 държави, премина към банкноти от полимери, което улеснява прането им, посочва БТА. Когато първите полимерни банкноти бяха въведени през 2011 г., много канадци недоволстваха, тъй като новите пари създаваха различно усещане и понякога залепваха една към друга.

Освен това години наред канадците се забавляваха да превръщат Уилфрид Лори – един от основателите на Канадската конфедерация, изобразен на банкнотата от пет долара, в Спок от телевизионния сериал Стар Трек или в Сивиръс Снейп от филмите по книгите за Хари Потър на Джоан Роулинг.

Канадците обаче осъзнаха предимството да имат пластмасови пари с разпространението на пандемията в страната на фона на опасенията, че вирусът може да се пренася и чрез парите.

Макар много канадски компании да са преминали на безкешови плащания, за някои търговци миенето на банкнотите и монетите е единственият вариант.