Ремонтирана улица в Бобов дол стана причина за спор между кмета Елза Величкова и съветника Валери Радлев по време на сесия на Общинския съвет в града. Общинският съветник от БСП благодари за наскоро обновена улица, но изтъкна недоумение  защо, след като има асфалт, няма изградени тротоари. „Давам предложение да бъде направена отводнителна канавка и обръщало”, заяви Радлев, а Росица Борисова от ГЕРБ го подкрепи.

В отговор кметът на общината поясни, че сумата, заложена в направата на въпросната улица, е недостатъчна за тротоар. Елза Величкова обеща идната година това да се коригира и да бъде заложено в бюджета за 2021 г. „Няма как да се направи всичко наведнъж”, заяви тя.

По време на заседанието Красимир Чаврагански предложи оздравителен план за „Хоспис” и „Медицински център I”, който бе единодушно приет от всички съветници. „Това, че сме имали пререкания преди с кмета, по никакъв начин не трябва да се отразява на работата. Затова искам да дам едно наистина добро решение както за общината, така и за двете задлъжнели предприятия. Ако гласувате „за” и ако това се случи, първото нещо е да се осребрят задълженията към НАП, персонал и контрагенти към задлъжнелите предприятия. Благодарение на този оздравителен план ще има положителен ефект”, обясни Чаврагански.

Съветниците смениха досегашния лесовъд в управление на горски територии с Кирил Иванов, с когото общината трябва да сключи договор. Росица Борисова от ГЕРБ попита как от земеделска земя преди е изникнала самозалесила се гора и кога е сключен договор с предишния лесовъд, та сега има втори. В отговор зам.-кметът Детелина Борисова обясни, че всичко е законно и са спазени всички изисквания по отношение документалната част на горската територия, находяща се в община Бобов дол. „Горите са публична общинска собственост. Всичко, което е трябвало да се направи, ние сме го спазили”, категорична бе тя.

На сесията бяха гласувани още единодушно средства в размер на 500 лв. за нуждаещи се, подали заявление в общината.

Драгомира ЙОРДАНОВА

2 КОМЕНТАРИ

  1. Е, така се строи и асфалтира улица в Бобов дол! Сигурен съм, че докато дойде време да се направи тротоар, положения асфалт вече ще е в небитието! А жителите посрещнаха с баница кметицата Елза Стоянова Величкова, а пък тя с нахалството си се снима с хората, все едно е герой! И срамно, и тъжно, и язък! Г-н Радлев, другарю, в едни от предишните си поствания те помолих да се опиташ да приобщиш съветниците и кметицата към някои от твоите идеи за града, но явно това “е кауза пердута!” Такъв е матреяла, както казва един наш любим премиер. Поп Радослав благослови предизборната кампания на Величкова, а в края на мандата и дали ще има кой да му плати за едно опело на града?

  2. Няма да направят тротоара. Нашата улица направиха преди изборите и толкова бързо, че затвориха и отводнителните шахти.
    По времето на Каленичкова по документи са асфалтирани много улици, но помен няма от асфалт.
    Така се краде.
    За ромите Каленичкова беше МАМА. А сега Величкова я замести.

    Та те са нейните ИЗБИРАТЕЛИ

Comments are closed.