Петър Паунов

До две седмици и половина започва ремонт на сградата на стадион “Осогово” в Кюстендил, каза по време на заседание на ОбС в града кметът Петър Паунов. Стадионът ще бъде обновен с 3 милиона лева, отпуснати от правителството. Предвижда се саниране на комплекса и осигуряване на добри условия за спорт на децата от града. Обновени ще бъдат всички фасади на стадиона, подменена ще бъде дограмата. Поставени ще бъдат изолации на таваните, а всички електрически табла ще бъдат ремонтирани. Ще има и нова сауна за спортистите с минерална вода.
Паунов посочи, че договорът за ремонт на сградата на театъра е сключен, имало е и авансово плащане по него. “По време на Ковид-кризата ще имаме възможност да ремонтираме това ключово звено за кюстендилската култура”, каза Паунов. Театърът в Кюстендил не работи от края на м. март.
Близо 6 млн. лв. са необходимите средства за реализиране на проекта. Около 3 милиона лева е безвъзмездната финансова помощ от Оперативна програма “Региони в растеж”. Съгласно изискванията на оперативната програма община Кюстендил трябва да осигури собствено съфинансиране. Проектът включва реконструкция и обновяване на сградата на театъра и пространството пред него, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и подобряване на достъпа на лица с увреждания.
След като приключи ремонтът на сградата на театъра, ще започне облагородяване на пространството около него. Предвижда се реорганизация на паркинга, подмяна на плочки, поставяне на декоративно осветление, изграждане на фонтани и места за парков и градински шах.