Голяма част от Дупница остана без вода и във вторник, след като същия ден бе захранен довеждащият водопровод в района на Дренски рид над града. „След отстраняването на аварията в понеделник водата е пусната в тръбата. Очаква се обаче да се види дали ще се качи, особено до по-високите места, защото налягането е малко”, каза пиарът на общината Христо Апостолов.

„Нещата са по-скоро оптимистични засега, но не можем да обявим на 100%, че проблемът е решен. Въздържаме се, нека да не дърпаме дявола за опашката. Нека започнат да се пълнят по-стабилно резервоарите и ще разберем”, каза по-късно – към 17 часа във вторник, председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

Както писахме, заради много сериозна авария, при която бяха скъсани близо три метра от тръбата от водохващане „Бистрица” към резервоарите в м. Дренски рид, част от Дупница остана без вода за 5 дни. Проблемът продължава да е изключително сериозен, тъй като има опасност ремонтираната тръба, която е много стара, да не издържи и отново да се скъса.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

 

 

 

4 КОМЕНТАРИ

  1. А който живее на по – високо място, какво ? Да си сменя ли жилището ?

  2. пусната пусната ама вода пак Нямаа..май ни пускат по пързалката господата

  3. 5 дена по ул.Венелин ,Ал.Батемберг,Евтим Трайчев ,а сигурно и др.улици няма и за 1 минута вода .
    За 5 дни чухме 5 000 оправдания от всякакви градски управници.Никой ли от тях не е чул ,че трябва да се прави профилактика.
    Дупница ще е втори Перник с тази износена водопроводна мрежа и стари довеждащи тръби,неработещи помпени станции от Панчово време и необслужвани водохващания.
    Какво още трябва да се случи за да се разбере ,че във ВиК Дупница едва ли има добри специалисти от областта на управление на водите.Не е само липса на пари,екпертиза и капацитет са нужни ,но тях действително ги няма.Подмяна трябва ,както на тръби ,така и на некадърни управници.

Comments are closed.