Около един килограм амфетамини и други наркотични вещества са открити в дома на 61-годишен мъж от Гоце Делчев, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.
Те са открити при акция под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград по линия противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества.
На територията на Гоце Делчев и съседното село Мосомище са претърсени жилища и леки автомобили. В частен дом в града, обитаван от 61-годишен мъж, са намерени и иззети около един килограм амфетамин, близо дванадесет грама канабис, електронна везна и над осемдесет грама бяло прахообразно вещество, което е предоставено за изследване в лабораторни условия.
На 61-годишния мъж е постановено задържане за срок до 72 часа.
В хода на акцията е проверено и жилище в Мосомище, обитавано от 31-годишен мъж от селото. В него са намерени и иззети предмети и вещи, които имат отношение към дейност, свързана с разпространение на наркотични вещества, съобщават още от полицията.
При акцията са задържани четири лица, а тяхната съпричастност към извършваната дейност е в процес на установяване, посочват още от ОДМВР – Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство. Снимка: БГнес