• ОбС шефът Елеонора Христова: Ако Дали влоши качеството на услугите, ще възобновим дейността на нашия хоспис

Общинският хоспис в Бобов дол временно спира дейността си, реши местният парламент в миньорския град на извънредно  заседание, насрочено за да бъде решена съдбата на медико-социалното заведение. С решение на общинските съветници управителят на хосписа д-р Любомир Фролошки е освободен от длъжност, но не и от отговорност. От местната управа не са се отказали в близко бъдеще да възобновят дейността на хосписа. Тя се преустановява официално от 1 декември, а пациентите се прехвърлят в частния хоспис на Борислав Делибалтов – фолкпевеца Борис Дали. Както писахме,  Дали е собственик на помещенията на хосписа, ползвани от общината под наем, и предупреди местната управа, че трябва да ги освободи. Междувременно певецът се сдоби с разрешение да разкрие свой хоспис, с който потребителите сключват нови договори, за да продължат да ползват услугата.

„Ако има недоволни от услугата, която ще предоставя Борис Дали, ако увеличи цените за престоя или постъпят жалби заради лошо качество на услугата, веднага ще възобновим дейността на общинския хоспис. Общината разполага с помещения – закрити училища в селата, половината от бившата детска градина в Мламолово, където след ремонт може да се настанят нуждаещи се от услугите на хоспис”, заяви председателят на местния парламент Елеонора Христова.

Христова обясни още, че Общинският съвет ще отпусне средства за изплащане на неползван платен отпуск на персонала на хосписа. „До четвъртък счетоводителката трябва да представи справка за дължимата сума, след което ще гласуваме недостигащите средства да бъдат отпуснати от общинския бюджет”, каза председателката.

Юлияна КОЛЧАКОВА

3 КОМЕНТАРИ

  1. Откаде-накаде лекува? Виж, крадне заедно с баща си, благодарение на кметицата Величкова, така съм съгласен.

  2. Колчакова колко Ви платиха за тази статия.
    Лекуват лекарите, но не и чалгарите.
    Пишете глупости.

Comments are closed.