Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на Владимир М. за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по- лека. 43- годишният мъж е привлечен като обвиняем за държане на марихуана с цел разпространение и за изградено съоръжение за производство на наркотични вещества. Досъдебното производство започна на 03.06.2020 година, като наркотичните вещества и оборудването бяха открити при специализирана полицейска операция в цех за интериорни врати, в бившия стопански двор в село Крайници, община Дупница. За тези престъпления законът предвижда наказания лишаване от свобода за срок от 3 до 12 години и глоба от 20 000 – 100 000 лв., както и лишаване от свобода за срок от 2- 8 години и глоба от 5 000 – 20 000 лв.

Обоснованото предположение, че обвиняемият е съпричастен към посочените престъпления, не е разколебано. Няма реална опасност да се укрие, но има реална опасност  да извърши престъпление, предвид механизма и начина за извършване на деянията, както и факта, че са му повдигнати обвинения за 2 престъпления, са част от мотивите на съда.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Владимир М. бе потвърдена мярката за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване и протестиране пред САС в 3 – дневен срок, считано от днес.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here