Ремонтират и стълбищата при катедралния храм “Св. Георги”

 

Полагане на първи слой асфалт по ул. “Александър Батенберг” в Дупница започна в понеделник. Около 1200 метра е отсечката, която ще бъде с нова пътна настилка, като самата улица трябва да бъде окончателно завършена до 20 декември. “Остава малка част от тротоарите по “Ал. Батенберг” да бъдат доизградени. От фирмата изпълнител ни увериха, че ще приключат напълно преди Коледа и улицата ще бъде изцяло готова с положен и износващият слой”, коментира кметът на общината инж. Методи Чимев.

Продължава работата и в района на Градската градина, където цялостен ремонт претърпяха три улици. До края на седмицата ремонтните дейности се очаква да приключат и напълно да бъде възстановено преминаването на МПС-та през нея. Освен нови тротоари има нова асфалтова настилка, след което ще бъде положена и маркировка.

Ремонтните дейности продължават по улиците “Димчо Дебелянов”, “Трети гвардейски полк”, “Илинден”, “Елин Пелин”, “Даскал Тодоров” и “Мир”.

От община Дупница започнаха и ремонт на стълбищния подход при катедралния храм “Св. Георги”. Те свързват църковния площад с Кооперативния пазар. В капиталовия списък за следващата година ще бъде заложен стълбищният подход при бившата “Виетнамска среща”.

 

1 коментар

  1. А дали някой ще се сети за пътя до ловния дом и дренски рид? Отдавна там положението е спешно и трагично!

Comments are closed.