Ученици от Основно училище „Евлоги Георгиев” зарадваха общопрактикуващи лекари и специалисти в ДКЦ-Дупница. Своето вълнение от изненадата, както и снимки с посланията на малките художници, публикува на FB страницата си д-р Албена Андонова. „Днес, за първи път от дълго време, видях усмивка по лицата на колегите, както и на моето лице. Върната вяра в този труден момент!


Усмивка от един мил жест на малки ученици. Нарисували рисунки специално за нас, за да ни докажат, че не сме сами и колко много ни вярват. Благодаря от цялото си сърце на всички малки художници, на техните учители и училищното ръководство на ОУ “Евлоги Георгиев”, както и на господин Петков. Бъдете здрави, благодаря”, написа д-р Андонова. „Това е част от вярата, която ни върнаха децата. Невероятни послания. Бъдете здрави, сладури! Благодаря Ви!”, сподели радостта си личният лекар Албена Андонова. Публикацията й получи десетки лайкове, одобрителни коментари и поздравления за изключително милата изненада на децата. Инициативата е на сайта Гората.бг и кампанията #РисункаНадежда.

Общо 120 рисунки раздадоха малките художници, като сред зарадваните са още инфекционистът д-р Сапаревска, работещите в Триажния кабинет, както и лекари от двете лечебни заведения в града.