Възрастна жена от дупнишкото село Бистрица, за която по-рано бе съобщено, че е изчезнала от дома си, е открита паднала на улицата. Николина Грозданова е намерена на улицата към 2 часа през нощта от жена от селото и веднага е закарана в Спешния център в Дупница, където е прегледана и й е оказана помощ. „Всеки момент лекарите ще я изпишат, по думите им няма наранявания. Има охлузвания от падането и едното й око е подуто. Преди малко бях там, при нея е вече внучката й”, съобщи кметът на селото Кирил Огненски. Управникът на Бистрица разбрал за случилото се с Николина от нейната внучка и веднага организира акция за издирването й. „В рамките на 10 минути на площада дойдоха 10-ина души и поне 20 ми се обадиха по телефона”, каза още Кирил Огненски.

Николина Грозданова е над 70 г. Преди няколко месеца получила инсулт, след който физически се възстановила, но имала психически проблеми. Заради това при нея дошла да живее внучката й от Благоевград, разказват хора от селото.

Това е вторият случай в последните два месеца, при който в Бистрица се налага да бъде търсен изчезнал и хората, организирани от Кирил Огненски, се отзовават да помагат. Неотдавна след такава акция в района на селото бе намерена загубила се жена от Дупница.

Юлияна КОЛЧАКОВА