Трима са починали за денонощие – 75-годишен мъж от община Дупница, 52-год. мъж от Сапарева баня и жена на 57 г. от Кюстендил

 

34 са положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби от понеделник са общо 129, като резултати от тях се връщат до 48 часа. В община Кюстендил новозаразените лица са 24, в Дупница – 5, в Бобов дол – 2, в общините Рила, Кочериново и Трекляно има по един нов случай.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 28 лица. Един от пациентите продължава да бъде интубиран и в критично състояние, а шестнадесет други са на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница са хоспитализирани 37 души. Двама от тях са на интензивно лечение, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.

Към момента 73 лица са настанени в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил. Двама души от тях са интубирани, друго лице е в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние. Трима души, с положителни тестове за коронавирусна инфекция, са починали през изминалото денонощие – мъж на 75 г. от община Дупница, 52-годишен мъж от община Сапарева баня и жена на 57 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.