Уелските власти насочиха вниманието на гражданите към случаи на измами с ваксини за COVID-19, при които хора плащат за безплатни ваксини, а някои жертви получават ваксини с неизвестен произход и в Уелс, и в други части на Великобритания.

Понастоящем Националната здравна служба (NHS) предоставя безплатни имунизации във Великобритания, а министърът на здравеопазването на Уелс Фон Гетинг предупреди обществеността за измами с ваксини за коронавирус.

“Съществуват редица измами с ваксини срещу COVID-19, включително особено тежки, при които хората са били подлъгани да плащат за неизвестна коронавирусна ваксина и след това да ги ваксинират”, каза Фон Гетинг на пресконференция.

“Искам да бъда ясен – нашата Национална служба никога няма да поиска от никого да плати за ваксината за COVID-19. Те са безплатни. Националната служба никога няма да поиска банковите ви данни и ваксините няма да бъдат доставени до входната ви врата от хора, които не са идентифицирани като служители на службата”, каза още той.

Предупреждението на министъра дойде, след като миналата седмица Националната агенция за престъпност призова обществеността да бъде бдителна, съобщавайки, че измамниците търсят “овъзмездяване” от по-възрастни и уязвими хора за достъп до фалшиви или несъществуващи ваксини. Лондонската полиция съобщи в петък, че измамник е взел 160 паунда от 92-годишна жена за “тайно доставена” ваксина./БНТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here