Заради ограниченията, наложени от пандемията, младият художник от с. Елешница Петър Чорев показа своята изложба „Вдъхновение” във виртуалното пространство. Изложбата е включена в проекта на община Разлог „Виж Разлог!” В проекта са включени поредица от филми за хората и традициите в Разлог и селищата от общината.

Младият художник Петър Чорев нашумя преди 3 години, когато в скала до село Елешница издълба барелефа „Свети Георги”. Автор е на чешма и паметна плоча на героите, загинали за освобождението на Елешница през Балканската война.

Изкушен е от рисуването на ранна детска възраст, а уменията си за работа с длетото усвоява в Горския техникум в Банско, където учи тънкостите на дърворезбата. След средното си образование завършва педагогика на обучението по изобразително изкуство в ЮЗУ-Благоевград.

Макар и да работи като инструктор по боулинг в един от големите комплекси край Разлог, Петър Чорев не спира да твори. От картините, представени във виртуалната изложба, личи откъде идва вдъхновението, дало име и на изложбата. Лицата на красиви жени, облечени с народни носии, гледат от картините. За някои от тях зрителите подозират кои са моделите, но за портретите на исторически личности няма съмнение. С преклонение към героичното минало Чорев е нарисувал Никола Вапцаров, Радон Тодев, Гоце Делчев, баба Магдалина Юрукова и редица други образи, свидни за хората от Разложкия край.

Петър Чорев рисува във всяка свободна минута и се подготвя за голяма изложба, на която да покани зрителите да видят пряко неговите творби.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here