„Арена Самоков” готова за финалната четворка на Балканската лига, „Рилецо” спори с „Башкими”

Инж. Петър Георгиев

„Арена Самоков” е готова с отговорната задача да приеме финалната четворка на Балканската лига. Спортното съоръжение с капацитет от над 2000 седящи места е домакин през почивните дни на заключителния етап на надпреварата, а един срещу друг на полуфиналите ще се изправят „Рилски спортист” и косовският „Башкими” и „Левски Лукойл” и македонците от „Блокотехна”.

В първия ден от турнира – утре от 15,00 ч, „сините” излизат срещу тима от Гевгелия, а от 18,30 ч „Рилецо” ще спори със състава от Призрен. Малко преди това – от 17,45 ч, e церемонията по официалното откриване на състезанието.

В неделя от 15,00 ч е мачът за третото място, сблъсъкът за титлата е 3 часа по-късно. Входните билети са на цени от 5 лв., като с един талон зрителите ще могат да наблюдават и двата мача за деня.

Часове преди спортната проява президентът на БК „Рилски спортист” инж. Петър Георгиев поздрави участниците – състезатели, отбори и публика, с писмо до медиите.

„Приветствам участниците във финалната четворка на Балканската баскетболна лига, гостите и всички любители на баскетбола с „добре дошли” в Самоков. БК „Рилски спортист” и нашият град имат запазено място на баскетболната карта на Балканите. Клубът ни заслужено получи за трети път домакинството на заключителното състезание на БИБЛ.

Пожелавам си и вярвам, че всички ние – ръководители, участници, гости и фенове, ще сътворим истински баскетболен празник с много положителни спортни емоции и незабравими спомени от Самоков, които да се помнят дълго. На всички участници пожелавам здраве, силен дух, солидарност и честна игра. На добър час!”, пише в депешата.