Арестуваха благоевградчанин, откраднал кабел на АПИ в Кочериново

 

 

В края на миналата седмица рилски полицаи установили и задържали 42-годишен мъж от Благоевград за извършена кражба на линеен захранващ кабел, собственост на АПИ, съобщиха от полицията. Автопатрулните полицаи установили Боян А. в землището на гр. Кочериново, в близост до АМ „Струма“. Каруцата му била натоварена с инструменти – кирка, секира, чук, и 25 парчета кабел с различна дължина. По случая е започнато досъдебно производство в РУ – Рила. 42-годишният мъж е останал 24 часа в полицейския арест, той е осъждан многократно за извършени престъпления срещу собствеността. Уведомен е дежурен прокурор.

Задържаха двама дупничани с канабис

2 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици, са започнати в РУ – Дупница, в края на миналата седмица, уведомиха още от полицията. У 22-годишния Г.К. са открити 50 грама канабис, а у 24-годишния Х. Г. – 26 грама. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Двамата мъже са задържани за по 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор.

Мъж от Катунци натовари в аудито си 170 кила алкохол без бандерол

Досъдебно производство е започнато в РУ – Кюстендил, срещу 48-годишния В.К. от с. Катунци за престъпление против данъчната система, съобщиха от полицията. При извършена проверка в автомобила му „Ауди“ са открити 168 кг алкохолна течност без български акцизен бандерол. По случая е удедомен дежурен прокурор.

Шофьорка се обърна в дере край АМ „Струма“

26-годишна водачка на автомобил „Грейт Уол Ховер“ е загубила управление и се е преобърнала в крайпътно дере. Инцидентът е възникнал при 64 км на АМ „Струма“, уведомиха от полицията. Пострадалата е настанена в столично здравно заведение със счупен крак и съмнение за комоцио. По случая е започнато досъдебно производство в РУ – Дупница.