Арестуваха в Петрич известен дилър, полицаи нахлуха в дома му и го сгащиха с близо 30 000 лв. и дрога

Известен дилър на дрога е задържан по време на специализирана операция в Петрич. Полицаите се добрали до него, след като спипали с пакетчета кокаин двама младежи в центъра на южния град.

Специализирана полицейска операция за производството и разпространение на наркотични вещества е проведена на 27 август на територията на Петрич. В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Благоевград и колегите им от РУ – Петрич. В хода й те установили двама клиенти, закупили по една доза от около 0,5 г кокаин. Малко по-късно бил задържан и дилърът им – Юлиян К. (32 г.) от Петрич. При последвалите процесуално-следствени действия в дома, обитаван от мъжа, криминалистите открили 17,51 грама прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин, около 2525 лева и близо 13 275 евро.

Юлиян не дал разумно обяснение как е придобил валутата.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354А, ал.1 от НК. С прокурорско постановление на Юлиян К. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа, като прокуратурата в Благоевград подготвя искане пред съда за постановяване на постоянен арест за петричанина.

Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Благоевград.