Aston Martin Valkyrie идва в средата на 2021

Ще бъдат произведени 150 екземпляра от суперавтомобила на цена от над 3,2 млн. долара

Тобиас Моерс, новият изпълнителен директор на Aston Martin, успя да тества суперавтомобила Valkyrie на пистата Силверстоун и се възползва от възможността да потвърди първите доставки преди края на първата половина на текущата година.

Разработването на Valkyrie, проектиран от Aston Martin в сътрудничество с Red Bull Racing Engineering и чиито линии са начертани от Адриан Невей, се забавя и окончателната му версия, очаквана през 2020 г., все още не е намерила пътя към производството.

150-те екземпляра на Valkyrie, обещани за производство и фактурирани за над 3,2 млн. щатски долара, вече са намерили купувачи, както и 25-те допълнителниединици, направени в спецификацията AMR и запазени за използване на пистата, и следователно тези клиенти трябва да оценят добрите новини, обявени от новия шеф на Aston Martin (Моерс е на този пост в Гейдън от 1 август).

Тобиас Моерс успя да тества суперавтомобила от Гейдън на пистата Силвърстоун, където само преди година Макс Верстапен и неговият съотборник Алекс Албон (официални пилоти на Red Bull Racing F1 Team) също изпитаха прототипна версия на този изключителен модел. И макар да е свикнал със спортни модели (той е ръководил Mercedes-AMG от 2013 до 2020 г.), немският мениджър е видимо впечатлен от представянето на британския суперавтомобил .

„Няма модел на пътя като Valkyrie, дори сред хиперавтомобилите , които познавам“, коментира Тобиас Моерс. „Всеки детайл го прави уникален, нищо подобно на това, което съм виждал от началото на кариерата си. Това е много специален автомобил”.

Тобиас Моерс успя да оцени качествата (и звуците) на V12 6,5- литровия Cosworth, свързан със система KERS, развиваща повече от 1150 к.с.

“Съжалявам, че отне повече време от първоначално планираното”, каза шефът на Aston Martin, преди да заключи: “Но дори и все още да има работа, аз съм уверен, че Valkyrie ще бъде на разположение заа нашите клиенти около средата на 2021 г.” ./ams.bg