Audi представи концепт за новия A6

A6 e-tron ще бъде лифтбек с четири врати (самите немци наричат тази каросерия Sportback)

Audi представи концепта Audi A6 e-tron на автомобилното изложение в Шанхай, който показва как ще изглежда моделът от следващото поколение. Немците твърдят, че серийната версия на автомобила, която ще бъде представена в средата на следващата година, почти напълно ще повтори едноименния прототип.

Новият автомобил е първият модел на Audi, построен върху платформата PPE (Premium Platform Electric). Концептът A6 e-tron е лифтбек с четири врати (самите немци наричат тази каросерия Sportback), сравним по размери с e-tron GT.

Коефициентът на въздушно съпротивление е 0.22. Автомобилът получава матрични светлини, къси надвеси, камери вместо странични огледала, “затворена” решетка на радиатора, скрити дръжки на вратите и 22-инчови джанти. Снимките на салона все още не са показани.

Концептуалният автомобил е оборудван с два електрически мотора с обща мощност 476 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Ускоряването до 100 км/ч на лифтбека с двойно предане отнема по-малко от 4 сек. Автономният пробег е близо 700 км.

С помощта на 270-киловатови станции за зареждане може да се зареди за 10 минути, което е достатъчно за 300 километра. Все още не е известно дали A6 ще се предлага с бензинови двигатели. /ams.bg