Audi представи най-голямото и най-луксозно Q6

Audi представи най-новото попълнение в своята гама, носещо означението Q6. Въпреки, че цифрата 6 не предполага това да е най-големият модел в гамата на германците, то новото Q6 е по-голямо от Q7 и към момента се предлага само в Китай. Всъдеходът е достоен конкурент на BMW X7 и Mercedes GLS, базиран на Volkswagen Atlas.


Колата е построена на платформата MQB и е с типични за Audi черти. Голяма решетка заема предната броня, а около нея откриваме разделени на две части фарове с вече традиционните за Audi LED светлини, както и няколко отвора за въздух, част от които фалшиви. В задницата виждаме тънки LED стопове, свързани със светеща ивица, отново с характерните за компанията графики. В долната част на задната броня се вижда малък дифузьор и отново няколко отвора за въздух.


С дължина от 5.1 метра, ширина от 2.01 метра, височина от 1.78 метра и междуосие от 2.98 метра, новото Q6 може да се похвали със завидни размери, които позволяват увеличено пространство и три реда седалки в интериора. Моделът се предлага в конфигурации с шест или седем места, както и индивидуални кресла с масаж, обдухване и електрически настройки за първия и втори ред седалки.
Интериорът е познат от други модели на Audi с 12.3-инчов дисплей пред водача, 10.1-инчова инфотеймънт система, както и 8.6-инчов дисплей за управлението на климатика. Колата може да се похвали още с екстри като озвучителна система Bang & Olufsen, автоматични щори и различни системи за безопасност.


В Китай всъдеходът ще се предлага с 2.0-литров бензинов двигател с 265 конски сили и 400 нютон метра, както и с 2.5-литров бензинов мотор с 300 конски сили и 500 нютон метра. Стандартно моделът пристига с адаптивно окачване, автоматична трансмисия и задвижване на четирите колела./ fakti.bg