Австриец си поигра с Lamborghini, проектира звяр с 6 колела и 1000 к.с.

Италианците на този етап нямат интерес към подобна машина

Oфициалната премиера на новия спортен кросоувър Lamborghini Urus вдъхнови независими дизайнери от цял свят да започнат да предлагат свое виждане за това как трябва да изглежда един бъдещ екстремен всъдеход на италианската марка.
Запознайте се с Lamborghini Raton, който е дело на дизайнера от Австрия Емре Хюсмен. Той публикува скиците си в популярния интернет сайт Behance. Авторът на проекта уточнява, че автомобилът е кръстен на най-опасния бик в Испания, който е убил трима човека. Името му е Raton, а прякорът – Еl toro asesino (бик убиец).
Всъдеходът е с 6 колела, като според замисъла на автора ще се задвижва от хибриден силов агрегат с дизелов двигател. Ориентировъчната мощност на машината е 1000 к.с., като тя ще разполага с изключителни всъдеходни възможности.

Идеята на австрийския дизайнер е, че високопроходимият Lamborghini Raton 6×6 ще може да се конкурира с автомобили като Mercedes G-Class 6×6, Kahn Land Rover Defender и Hennesey Ford F-150 VelociRaptor.
Естествено италианците нямат никакво намерение да правят подобна машина на този етап, но поне на теория тя изглежда впечатляващо.