Бившият лесничей Георги Амбарков от Бистрица: Завеждам граждански иск срещу полицай Любомир Стефанов, при ареста ме удари 2 пъти по главата, не съм му късал пагоните

Георги Амбарков

 

Полицаят е внук на Николай Чачов, акцията срещу мен е политическа! Ако не ги бях заплашил с шефа на баретите, щяха да ми счупят ръцете, разказа Амбарков след екшъна на НФСБ събранието

Завеждам граждански иск срещу двамата полицаи, които ме арестуваха на партийна сбирка на НФСБ в Дупница, единият от които – Любомир Стефанов, ме удари два пъти по главата.

Това съобщи за в. „Вяра” бившият лесничей Георги Амбарков, след като си извади медицинско от дежурния ортопед в общинската болница д-р Сотир Каралийски. „Любомир Стефанов е внук на Николай Чачов, който извика полиция, за да ме изведе от събранието. Заповед за арест така и не видях. Чачов каза на партийната сбирка: докато Амбарков не напусне, няма да започнем”. Внучката му излезе да се обади на мъжа й, че притеснявам дядо й, и след малко дойдоха двама полицаи, единият беше Любомир Стефанов. Акцията беше политическа.

Имах намерение да разглася, че не съм получил нито лев от обещаните по 50 лв. за застъпници от времето, в което бях кандидат-кмет на Бистрица. Ангажиментът за по 50 лв. беше на Чачов, вместо това аз им платих от собствения джоб. Търся справедливост и точно заради намерението ми да повдигна отново този въпрос бях арестуван. Първоначално полицаите ме изкараха навън с уговорката да подпиша предварителен протокол. След като ме изкараха от залата, започнаха да ме ритат и удрят. Очевидци от близките заведения се възмутиха и им направиха забележка. Искаха да ми сложат белезници, при което щяха да ми счупят ръката. Тогава им казах, че синът ми познава шефа на баретите и ще му се обадя, така че може да останат и без работа. Казах им го, защото щяха да ми строшат ръцете. Веднага свалиха белезниците. Ще пиша до главния прокурор Сотир Цацаров за случая и ще го попитам имат ли право дупнишките полицаи да ме бият пред целия град? Пуснал съм жарба и до шефа на полицията Борислав Динев”, разказа Амбарков. Бившият лесничей е категоричен, че не е късал пагоните на Любомир Стефанов, но признава за репликата с шефа на баретите. Не бил буйствал и на събранието. „Нито съм псувал, нито съм обиждал. Дори самите присъстващи на сбирката са коментирали, че ме изкараха с полиция, без да съм казал и дума. Новоизбраната председателка Румяна Миланова ме потърси по телефона, за да попита как съм. Тя е ходила и до полицейското управление да се интересува за състоянието ми”, разказа бистричанинът. Той обясни, че ще постъпи за лечение в столична болница, където ще изиска да му направят скенер на главата.